Zupa toskańska

Składniki:

  • ok 400 g ugotowanej fasoli, np. typu JAŚ
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • 2-3 garści szpinaku lub jarmużu
  • 0,5 l bulionu
  • suchy chleb
  • parmezan
  • sól, pieprz
  • Beskidzki Culinary do smażenia

Sposób przygotowania:

Na 2-3 łyżkach Beskidzkiego Culinary podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, dodać sól i pieprz i smażyć kilka minut.

Przełożyć warzywa do dużego garnka z bulionem, dodać fasolkę i puszkę pomidorów, gotować ok, 15, na koniec gotowania dodać szpinak lub jarmuż.

Podawać z grzankami posypanymi parmezanem.

Powrót