Wegański bulgur z warzywami

Składniki:

  • Kasza Bulgur
  • Imbir – 1 łyżka, tarty
  • Papryczka chilli – 1 szt
  • Sezam – 2 łyżki
  • Szczypiorek – 2 łyżki
  • Brokuł – 1 szt
  • Bulion wegański pół litra
  • Olej Beskidzki 5 łyżek
  • Kolendra
  • Sól, świeża kurkuma
  • Cebula -1 szt
  • Czosnek – 2 ząbki

Sposób przygotowania:

Na początku pieczemy brokuła, lekko polanego olejem Beskidzkim, w temp. 170°, 10 minut.

Na oleju Beskidzkim przesmażamy cebule z czosnkiem, następnie wsypujemy Bulgur i dolewamy bulion wegański. Po 10 minutach gotowania, dodajemy resztę składników, razem z brokułem. Całość doprawiamy i mamy pyszne, rozgrzewające danie wegańskie.

Powrót