Sałatka z quinoa, grejpfrutem i awokado
Orzeźwiająca letnia sałatka. Danie idealne na upalne dni.
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku
- 2 grejpfruty
- 1 awokado
- 1 granat
- 1/3 szklanki komosy ryżowej
- 3 łyżki oleju Beskidzkiego
- 1 mała szalotka
- sól, pieprz
Orzeźwiająca letnia sałatka. Danie idealne na upalne dni.
Komosę ryżową opłukać pod zimną wodą i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zostawić do ostudzenia.
Grejpfruta dokładnie obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Zostawić 3 całe części.
Szpinak opłukać i wysuszyć. Awokado pokroić w małe kawałki. Wyłuskać ziarenka granatu.
W małej miseczce przygotować dresing – olej, sok z grejpfruta (z pozostawionych 3 części), posiekaną szalotkę, sól i pieprz.
Połączyć wszystkie składniki sałatki i polać dressingiem.
Powrót