Placuszki bananowe z płatkami owsianymi

Pomysł na pyszne śniadanie dla dzieci i dorosłych.

Składniki:

  • 3 banany
  • 4 jajka
  • 3 łyżki Beskidzkiego Culinary – masła klarowanego z olejem rzepakowym
  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g zmiksowanych na drobno płatków owsianych
  • 40 ml oleju Beskidzkiego

Sposób przygotowania:

Banany obieramy i zgniatamy widelcem na gładką masę. Do ubitych lekko jajek z Beskidzkim Culinary dodajemy banany, a następnie mąkę i płatki. Placki smażymy na średnio nagrzanym oleju Beskidzkim po 2 minuty z każdej strony. Podajemy polane miodem lub jogurtem i obsypane owocami sezonowymi.

Ciekawostka: Jeśli chcesz, żeby placki pyły bardziej puszyste, ubij jajka na sztywno, a do mąki dodaj odrobinę sody.

Powrót