Muffiny śniadaniowe

Zostało Ci kilka kromek chleba sprzed paru dni? Wypróbuj nasz pomysł na śniadanie! Te wytrawne muffiny są bardzo proste w przygotowaniu i na pewno Ci zasmakują.

Składniki:

  • 2 kromki chleba (może być już czerstwy)
  • 4 jajka
  • 3 łyżki Beskidzkiego Culinary – masła klarowanego z olejem rzepakowym
  • 1 szklanka liści świeżego szpinaku
  • pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Jajka ubijamy z Beskidzkim Culinary. Pieczywo kroimy w kostkę jak na grzanki. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki lub połówki. Do ubitych jaj dodajemy mąkę, a następnie mieszamy i odstawiamy mikser. Do masy dosypujemy chleb, szpinak i pomidorki. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie mieszamy wszystko delikatnie łyżką. Gotową masę przekładamy w papiloty i pieczemy w piekarniku przez 12 minut w 160°C.

Powrót