Młoda kapusta na ciepło

Składniki:

  • 1 główka młodej, zielonej kapusty
  • 2 łyżki oleju Beskidzkiego
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka mąki
  • 6 łyżek śmietanki kremówki
  • sól, pieprz, 1/2 łyżeczki kminku,
  • świeży koperku ( około 2 łyżki)

Sposób przygotowania:

Kapustę umyć, poszatkować. Na patelni na oleju Beskidzkim podsmażyć cebulę. Zmieszać kapustę, cebule, startą na tarce marchewkę. Zalać nieduża ilością wody tak tylko do 1/3 objętości kapusty, doprawić solą, pieprzem, dodać kminek i zagotować, gotować do miękkości.

W międzyczasie wymieszać mąkę w śmietance i wlać na koniec gotującej się kapusty na koniec dodać koperku.

Powrót