Makaron z krewetkami

Składniki:

  • 250g makaronu kokardki
  • 300g świeżych krewetek
  • 250g paluszków surimi
  • Beskidzki Culinary
  • 3 ząbki czosnku
  • Majonez
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krewetki obieramy z pancerzyków i płuczemy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę Beskidzki Culinary z poszatkowanym czosnkiem i dodajemy krewetki. Podsmażamy aż się zarumienią, pamiętając, że nie mogą się zbytnio zakręcić. W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron i przelewamy zimną wodą. Paluszki surimi kroimy w talarki. Mieszamy makaron z paluszkami i dodajemy całą zawartość patelni z krewetkami i aromatycznym Beskidzkim Culinary. Na koniec dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku.

Powrót