Sposób przygotowania:
Kurczaka kroimy w cienkie paski lub kostkę. Paprykę żółtą i czerwoną kroimy w średnią kostkę, siekamy drobno cebulę. Na suchej, średnio rozgrzanej patelni prażymy pestki dyni przez około 5 minut. W niewysokim rondlu lub dużej patelni zaczynamy smażyć na oleju Beskidzkim cebulę oraz mięso. Po 3 minutach dorzucamy paprykę i przykrywami. Po kolejnych 5 minutach dokładamy ciecierzycę i do całości dodajemy łyżkę Beskidzkiego Culinary. Wszystkie składniki razem dusimy przez kolejnych kilka minut by odparować ewentualny nadmiar soków z warzyw. Kociołek serwujemy w głębszych talerzach i z łyżką, by łatwiej było go podawać.
Wskazówka: Jeśli lubisz wschodnią kuchnię do składników dodaj zieloną część pora, a kurkumę zamień na curry. Odrobina sosu sojowego będzie wtedy idealnym dodatkiem.