Kaszotto jaglane z kukurydzą

Pyszne, proste i lekkie danie wegetariańskie.

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 1 żółta papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • kurkuma
  • olej Beskidzki
  • Beskidzki Culinary

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną płuczemy 4-5 razy do czystej wody. Cebulę siekamy drobno i lekko podsmażamy w garnku do ugotowania kaszy. Następnie dosypujemy kaszę i prażymy wszystko ok. 2 min. Kolejno dolewamy 350 ml wrzątku, solimy i gotujemy przez 8 minut i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut.

Na patelni z 3 łyżkami Beskidzkiego Culinary podsmażamy pokrojoną w próbną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Dodajemy 1/3 łyżeczki kurkumy oraz posiekany czosnek. Po kilku minutach do patelni dokładamy kaszę i całość mieszamy do połączenia się składników.

PS. Świetnie smakuje również ze startym drobno żółtym serem.

Powrót