Kaszotto jaglane z kukurydzą
Pyszne, proste i lekkie danie wegetariańskie.
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- 1 cebula
- 1 żółta papryka
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 puszki kukurydzy
- kurkuma
- olej Beskidzki
- Beskidzki Culinary
Pyszne, proste i lekkie danie wegetariańskie.
Kaszę jaglaną płuczemy 4-5 razy do czystej wody. Cebulę siekamy drobno i lekko podsmażamy w garnku do ugotowania kaszy. Następnie dosypujemy kaszę i prażymy wszystko ok. 2 min. Kolejno dolewamy 350 ml wrzątku, solimy i gotujemy przez 8 minut i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut.
Na patelni z 3 łyżkami Beskidzkiego Culinary podsmażamy pokrojoną w próbną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Dodajemy 1/3 łyżeczki kurkumy oraz posiekany czosnek. Po kilku minutach do patelni dokładamy kaszę i całość mieszamy do połączenia się składników.
PS. Świetnie smakuje również ze startym drobno żółtym serem.
Powrót