Kasza quinoa z grzybami i warzywami

Jesień jest pełna smaków – zaproś je do swojej kuchni i wypróbuj ten przepis na obiad.

Składniki:

  • batat
  • szczypior
  • szpinak
  • jarmuż
  • kurki
  • pieczarki
  • boczniaki
  • cebula
  • gotowana kukurydza
  • czerwona papryka
  • dynia
  • czosnek
  • olej Beskidzki
  • Beskidzki Culinary
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka:

Batat obieramy i obieraczką wykrawamy wstążki. Jarmuż rozrywamy na mniejsze kawałki i smażymy razem z batatem na oleju Beskidzkim, tak aby oba warzywa były chrupiące. Dodajemy sól i pieprz przekładamy do miski i mieszamy ze świeżym szpinakiem oraz skrojonym szczypiorkiem.

Warzywa:

Pozostałe warzywa i grzyby kroimy w kostkę i przesmażamy na Beskidzkim Culinary. Staramy się, aby grzyby i warzywa były lekko podpieczone, rumiane. Następnie dolewamy troszeczkę wody i wsypujemy kaszę quinoa. Całość lekko podgotowujemy, aby kasza była półtwarda. Doprawiamy solą i świeżym pieprzem.

Całość układamy na talerzu i dekorujemy bazylią.

Powrót