Jaglanka z żurawiną
Pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie.
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- 400 ml wody
- 70 g Beskidzkiego Culinary – masła klarowanego z olejem rzepakowym
- 20 g cukru trzcinowego lub 2 łyżki melasy z buraków lub winogron
- 50 g żurawiny
Pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie.
Kaszę jaglaną płuczemy kilkakrotnie do czystej wody. Następnie wsypujemy kaszę do garnka i prażymy ją na Beskidzkim Culinary przez 2 minuty, zalewamy wrzącą wodą, dodajemy żurawinę i gotujemy przez 5-7 minut. Do ugotowanej kaszy dodajemy cukier i łyżkę stołową Beskidzkiego Culinary, następnie od razu ściągamy z ognia. Przykrywamy kaszę szczelnie pokrywką i dajemy jej napęcznieć jeszcze kilka minut.
Powrót