Grillowana dorada faszerowana czosnkiem niedźwiedzim z krewetkami i warzywami.

Smaczny przepis na doradę od Wojtka Harapkiewicza, idealny do grillowania na zewnątrz, jak i w domu!

Składniki:

  • dorada 1 szt
  • krewetki 3 szt
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • olej Beskidzki 3 łyżka
  • sól / pieprz

Pesto

  • czosnek niedźwiedzi 1 pęczek
  • czosnek 2 ząbki
  • orzeszki pinii 100 gr
  • olej Beskidzki 50 ml

Warzywa na ostro

  • zielone słodkie papryczki 80 gr
  • papryczka habanero 1 szt
  • boczniaki 5 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • olej Beskidzki 3 łyżki

Składniki na pesto miksujemy i doprawiamy.

Sposób przygotowania:

Doradę i krewetki marynujemy od środka cytryną. Rybę nadziewamy pesto i smarujemy olejem Beskidzkim.

Całość smażymy na patelni grillowej na pergaminie.

Warzywa i grzyby kroimy według uznania i smażymy na oleju Beskidzkim

Powrót