Ciasto brzoskwiniowe na oleju

Składniki:

  • 400 g. mąki
  • 1 szklanki cukru
  • 4 jaja
  • 3/4 szklanki oleju Beskidzkiego
  • 300 ml. jogurtu naturalnego
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 czubata łyżka proszku do pieczenia
  • 0,5 kg brzoskwiń
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie obrać i pokroić w kostkę.

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Po ubiciu dodać stopniowo jogurt, następnie olej miksując na wolnych obrotach.

Następnie do masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, połączyć bez użycia miksera.

Ciasto przelać do formy, ułożyć brzoskwinie i piec w temperaturze 180 stopni ok 45 minut.

Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

Powrót