Barszcz ukraiński

Składniki:

  • 2 łyżki Beskidzki Culinary
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 4 czerwone buraki
  • kawałek kapusty włoskiej
  • szklanka białej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Fasolę odpowiednio wcześniej namoczyć i ugotować do miękkości.

Na Beskidzkim Culinary zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili dodać rozdrobnione lub starte warzywa: marchewkę, pietruszkę i seler.

Warzywa przełożyć do garnka z zagotowaną wodą lub dowolnym bulionem (opcjonalnie), dodać pokrojone buraczki i przyprawy.

Gotować na małym ogniu ok 10 min, po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę, ugotowaną fasolkę i gotować, aż warzywa będą miękkie.

Na koniec doprawić sokiem z cytryny.

Powrót