Barszcz ukraiński
Składniki:
- 2 łyżki Beskidzki Culinary
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 4 czerwone buraki
- kawałek kapusty włoskiej
- szklanka białej fasoli
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, sok z cytryny
Fasolę odpowiednio wcześniej namoczyć i ugotować do miękkości.
Na Beskidzkim Culinary zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili dodać rozdrobnione lub starte warzywa: marchewkę, pietruszkę i seler.
Warzywa przełożyć do garnka z zagotowaną wodą lub dowolnym bulionem (opcjonalnie), dodać pokrojone buraczki i przyprawy.
Gotować na małym ogniu ok 10 min, po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę, ugotowaną fasolkę i gotować, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec doprawić sokiem z cytryny.
Powrót