Antrykot wołowy z warzywami i twardym serem

Szybkie do wykonania danie idealne do zabrania na lunch do pracy.

Składniki:

  • olej Beskidzki
  • szpinak według uznania
  • cebula 1/2 szt
  • prosciutto crudo 2 plastry
  • ziemniak gotowany kostka 100 gram
  • dojrzewający ser owczy 50 gram
  • antrykot wołowy 250 gram
  • balsamico, sól, pieprz
  • brokuł 50 gram
  • boczniaki 3 szt
  • pietruszka siekana 1 łyżka
  • sezam 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanym oleju Beskidzkim usmażyć antrykot. Po chwili dodajemy cebulę, brokuł, pokrojone grzyby, gotowanego ziemniaka. Doprawić solą, pieprzem, balsamico, pietruszką i sezamem. Pod koniec smażenia dołożyć szynkę, szpinak i ser.

PS. Danie jest bardzo szybkie do wykonania. Należy tylko przestrzegać kolejności. Można również zmniejszyć ilość składników, a potrawa będzie równie smaczna.

Powrót