Barszcz ukraiński
Składniki:
- 2 łyżki Beskidzki Culinary
 - 1 marchewka
 - 1 pietruszka
 - kawałek selera
 - 4 czerwone buraki
 - kawałek kapusty włoskiej
 - szklanka białej fasoli
 - 1 cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, sok z cytryny
 
	
                Fasolę odpowiednio wcześniej namoczyć i ugotować do miękkości.
Na Beskidzkim Culinary zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili dodać rozdrobnione lub starte warzywa: marchewkę, pietruszkę i seler.
Warzywa przełożyć do garnka z zagotowaną wodą lub dowolnym bulionem (opcjonalnie), dodać pokrojone buraczki i przyprawy.
Gotować na małym ogniu ok 10 min, po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę, ugotowaną fasolkę i gotować, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec doprawić sokiem z cytryny.
				Powrót