Wegańska kapusta w azjatyckim stylu

Składniki:

Wegańska kapusta

  • Kapusta włoska siekana ok. 300g
  • Olej Beskidzki 5 łyżek
  • Cebula 2 sztuki
  • Imbir łyżka, posiekany
  • Sos kimchi do smaku
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sos sojowy 2 łyżki
  • Cukier łyżka

Przesmażamy cebule, dokładamy kapustę i resztę składników. Całość przesmażamy aż do lekkiej karmelizacji.

Sałatka z pieczarkami i orzechami nerkowca

  • Żółty pomidor 2 sztuki
  • Nerkowiec 40g
  • Pieczarki 3 sztuki
  • Cukinia 1/2 sztuki
  • Czerwona papryka chili 1 sztuka
  • Olej Beskidzki 4 łyżki
  • Świeża kolendra do smaku
  • Ocet ryżowy 3 łyżki
  • Cukier trzcinowy 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Pieczarki i cukinie kroimy w cieniutkie plasterki. Pomidora w cząstki, a orzechy nerkowca lekko podprażamy. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy, a na samym końcu dodajemy olej Beskidzki.

Powrót