Wegańska kapusta w azjatyckim stylu
Składniki:
Wegańska kapusta
- Kapusta włoska siekana ok. 300g
- Olej Beskidzki 5 łyżek
- Cebula 2 sztuki
- Imbir łyżka, posiekany
- Sos kimchi do smaku
- Czosnek 2 ząbki
- Sos sojowy 2 łyżki
- Cukier łyżka
Przesmażamy cebule, dokładamy kapustę i resztę składników. Całość przesmażamy aż do lekkiej karmelizacji.
Sałatka z pieczarkami i orzechami nerkowca
- Żółty pomidor 2 sztuki
- Nerkowiec 40g
- Pieczarki 3 sztuki
- Cukinia 1/2 sztuki
- Czerwona papryka chili 1 sztuka
- Olej Beskidzki 4 łyżki
- Świeża kolendra do smaku
- Ocet ryżowy 3 łyżki
- Cukier trzcinowy 2 łyżki