Tilapia w chrupiącej ziołowej skórce z grillowaną ośmiornicą

Delikatna ryba podkreślona chrupiącą ziołową skórką zasmakuje całej rodzinie. Dodatek grillowanej ośmiornicy zachwyci smakoszów owoców morza.

Składniki:

  • filet z tilapii 2 szt
  • olej Beskidzki 50ml
  • Beskidzki Culinary 3 łyżki
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • gotowana ośmiornica
  • kolorowe liście sałat i ziół według uznania
  • bułka tarta 100 gr
  • dwa ząbki czosnku
  • koper

Zielona chrupiąca skórka:

Bułkę tartą miksujemy razem ze szczypiorkiem, koperkiem, czosnkiem oraz Beskidzkim Culinary, doprawiając solą i pieprzem.

Sposób przygotowania:

Filet z tilapii smarujemy delikatnie olejem Beskidzkim. Układamy na blaszce skórą do dołu, a na rybę układamy kruszonkę ziołową. Całość pieczemy 180 stopni około 10 do 15 minut.

Ośmiornice smażymy około 3 minuty z każdej strony, następnie układamy na sałatach i doprawiamy cytryną i przyprawami.

Całość układamy na talerzu.

Powrót