Szaszłyki Drobiowe

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 8 dużych pieczarek ( pokroić na ćwiartki)
  • 2 cebule ( pokroić na ósemki)
  • 1 czerwona papryka ( pokroić na kawałki)
  • Patyczki do szaszłyków około 6 sztuk, jeśli są drewniane namoczyć w wodzie przez 30 minut.

Marynata:

  • ¼ szklanki oleju Beskidzkiego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pieprz, sól
  • starty imbir (około 1 łyżeczka)
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki.

 

Sposób przygotowania:

Mięso, boczek pokroić na kawałki o wielkości 1×1 cm.

Składniki na marynatę wymieszać, można zblendować na jednolita masę.

Mięso zamarynować na co najmniej 1 godzine.

Po zamarynowaniu mięsa nabijać je na patyczki na przemian z cebula, pieczarkami i papryka.

Rozgrzać grill i usmażyć z każdej strony.

Powrót