Risotto z grzybami

Składniki:

  • 300 g ryżu do risotto
  • 1 mała cebula
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 250 g ulubionych grzybów leśnych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • starty parmezan
  • 2 łyżki Beskidzki Culinary

Sposób przygotowania:

Na Beskidzkim Culinary zeszklij posiekaną cebulę i dodaj ryż, a następnie smaż przez 3 min, ciągle mieszając.

Stopniowo, w porcjach dodawaj bulionu, czekając, aż ryż wchłonie poprzednią porcję.

W międzyczasie na Beskidzkim Culinary podsmaż posiekany czosnek i grzyby. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw całość solą i pieprzem. Gdy ryż będzie już miękki połącz z grzybami i posyp startym parmezanem.

Powrót