Sposób przygotowania:
Mąkę, mleko oraz wodę wymieszać rózgą na jednolitą masę. Dodać jajko, sól oraz 2 łyżki oleju BESKIDZKIEGO, połączyć z ciastem.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rozprowadzonego pędzelkiem.
Usmażone naleśniki odłożyć na talerz.
Patelnię rozgrzać, dodać cukier i sok z cytryny. Trzymać patelnię na średnim ogniu, nie mieszać, aż powstanie gęsty syrop. Gdy syrop się zarumieni dodać skórkę oraz sok z pomarańczy i energicznie wymieszać.
Dodać olej BESKIDZKI cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać likier pomarańczowy i wymieszać. Zmniejszyć odrobinę ogień pod patelnią.
Naleśnik włożyć do syropu, oblać go syropem, złożyć w trójkąt i przesunąć na bok patelni, włożyć kolejny naleśnik i powtórzyć tą czynność.
Gdy wszystkie naleśniki będą zamoczone, a syrop będzie wrzący, wlać brandy i od razu podpalić. Podawać z bitą śmietaną.