Sposób przygotowania:
Natkę pietruszki, bazylię oraz czosnek drobno siekamy. Krewetki odmrażamy (chyba, że mamy świeże). W rondelku podgrzewamy Beskidzki Culinary do momentu specyficznego “skwierczenia”. Wtedy ściągamy go z ognia, a następnie zanurzamy w nim krewetki, posiekane zioła, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy i odstawiamy na 30 minut (może być dłużej). Krewetki w tym czasie gotują się i marynują odpowiednio, już do podania. Zawartość rondelka przelewamy przez bardzo drobne sito, by wraz z krewetkami pozostał czosnek i zioła. Przekładamy do miseczki – krewetki są gotowe. Smakują dobrze zarówno letnie jak i zimne.
Wskazówka: Z takich krewetek można z powodzeniem zrobić koreczki. Pasują tutaj pomidory koktajlowe lub po prostu kawałek pieczywa.