Łosoś z kurkami i kolorowymi warzywami

Wypróbuj pyszny przepis na lunch do pracy lub do szkoły.

Składniki:

  • łosoś 150 gram
  • orzech laskowy 50 gram
  • cukinia 50 gram
  • brukselka wylistkowana 50 gram
  • pac choi 3 liście
  • kurki 50 gram
  • czosnek 1 ząbek
  • pietruszka natka 1 łodyga
  • pomidorki koktajlowe 3szt
  • sól, pieprz
  • cytryna, cukier do smaku
  • olej Beskidzki

Sposób przygotowania:

Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej Beskidzki. Następnie dodajemy orzechy laskowe i pokrojonego łososia, potem kolejno cukinię, wylistkowaną brukselkę, pac choi, kurki, czosnek, sól, pieprz, posiekaną pietruszkę. Składniki powinny się lekko zarumienić. Całość doprawiamy cytryną i cukrem.

Powrót