Czerwone risotto

Składniki:

  • 200 g ryżu do risotto
  • 100ml soku z buraka
  • 1 burak
  • 15 koktajlowych pomidorków
  • 1 pomidor malinowy
  • rzodkiewka (opcjonalnie)
  • olej Beskidzki
  • Beskidzki Culinary
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż dokładnie płuczemy. Cebulę siekamy na drobno i podsmażamy na dużej ilości oleju. Po chwili dodajemy ryż i prażymy wspólnie przez kilka minut. Następnie podlewamy ryż 100 ml wody oraz sokiem z buraka i 3 łyżkami Beskidzkiego Culinary. Gotujemy cały czas mieszając kolejne 10 minut. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, pomidora malinowego kroimy w drobną kostkę i całość wrzucamy do ryżu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Buraka obieramy ze skóry i kroimy w cieniutkie plastry najlepiej na krajalnicy. Dokładamy do ryżu razem z pomidorami. Wszystko dokldanie mieszamy.

Powrót