Czerwone risotto
Składniki:
- 200 g ryżu do risotto
- 100ml soku z buraka
- 1 burak
- 15 koktajlowych pomidorków
- 1 pomidor malinowy
- rzodkiewka (opcjonalnie)
- olej Beskidzki
- Beskidzki Culinary
- sól, pieprz
Ryż dokładnie płuczemy. Cebulę siekamy na drobno i podsmażamy na dużej ilości oleju. Po chwili dodajemy ryż i prażymy wspólnie przez kilka minut. Następnie podlewamy ryż 100 ml wody oraz sokiem z buraka i 3 łyżkami Beskidzkiego Culinary. Gotujemy cały czas mieszając kolejne 10 minut. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, pomidora malinowego kroimy w drobną kostkę i całość wrzucamy do ryżu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Buraka obieramy ze skóry i kroimy w cieniutkie plastry najlepiej na krajalnicy. Dokładamy do ryżu razem z pomidorami. Wszystko dokldanie mieszamy.
Powrót