Burger z grillowanym indykiem

Ponieważ indyk jest mięsem chudszym, burger z nim w roli głównej jest bardziej dietetyczny. Ten przepis polubią zarówno dzieci, jak i osoby dbające o linię.

Składniki:

  • 400 g mięso mielone z indyka
  • 1 jajko
  • łyżka musztardy
  • 1 cebula
  • 2 łyżki olej Beskidzki
  • sól
  • pieprz
  • okrągłe bułki
  • pomidory
  • ser żółty
  • sałata

Sposób przygotowania:

Do miski wrzucić mięso, drobno posiekaną cebulę, jajko, musztardę, olej i przyprawy. Wymieszać i uformować okrągłe kotleciki. Grillować ok. 4 minuty z każdej strony.

W międzyczasie przygotować dodatki – pomidory, ser, sałatę. Przygotować sos czosnkowy (zobacz przepis).

Złożyć burgera.

WSKAZÓWKA: Danie można podać z grillowanymi batatami (zobacz przepis).

Powrót