Sposób przygotowania:
Do zagotowanego bulionu drobiowego dokładamy odpowiednio w kolejności liście kafiru, trawę, posiekany w drobne paseczki imbir. Gotujemy przez 15 minut. Następnie dorzucamy batata pokrojonego w kostkę, gotujemy kolejne 20 min.
W tym czasie kurczaka kroimy w paski i podsmażamy na oleju na dużym ogniu przez 5 minut, zmniejszamy ogień, solimy i dodajemy 1 łyżeczkę curry (przyprawy), smażymy kolejne 5 minut.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z kurczakiem lub na osobnej patelni. cebulę dodajemy do bulionu, gotujemy przez 3 minuty, a następnie wyciągamy z bulionu liście oraz trawę i całość miksujemy na gładko z łyżeczka pasty curry. Następnie dodajemy mleko kokosowe, posiekany czosnek oraz podsmażonego kurczaka. Całość gotujemy jeszcze przez 10 minut.