Sposób przygotowania:
Bakłażana kroimy w plastry grubości 0,5 cm wzdłuż. Następnie obsypujemy plastry solą i pozostawiamy na 30 minut, by bakłażan puścił sok. Następnie papierem ściągamy krople soku pozbywając się tym samym goryczy. Bakłażana skrapiamy obficie olejem Beskidzkim i grillujemy do rumianych paseczków, odstawiamy do ostygnięcia.
Małe malinowe pomidory wkładamy do garnka z olejem Beskidzkim, tak by były w nim zanurzone. Konfitujemy na małym ogniu przez około 20 minut, w taki sposób, by olej delikatnie pyrkał, a pomidory zwijały się do środka. Następnie siekamy czosnek oraz szczypior i rozgniatamy z fetą oraz łyżką oleju Beskidzkiego na farsz. Dodajemy sól, pieprz oraz świeżą pietruszkę do smaku. Tak przygotowany farsz rozkładamy na plastrze bakłażana, a w środek kładziemy jednego konfitowanego pomidora. Zawijamy w roladkę.
Roladki zostawiamy na 2 godziny, żeby przeszły smakiem farszu. Podajemy wraz z konfitowanymi pomidorami i natką pietruszki.