Stek z grillowanej polędwicy wołowej z warzywami

Propozycja na danie z grilla, które można wykonać zarówno na grillu ogrodowym, jak i patelni grillowej.

Składniki :

  • 300 gr stek z dobrej jakości wołowiny
  • olej Beskidzki
  • papryka kolorowa
  • cebula
  • cukinia
  • 2 łyżki Beskidzki Culinary

Sposób przygotowania:

Cukinię nacinamy, paprykę kroimy na różne kawałki, cebulę w piórka. Całość smażymy na Beskidzki Culinary. Doprawiamy świeżym pieprzem i solą oraz olejem smakowym (zobacz przepis) i listkami ziół według uznania.

Stek delikatnie smarujemy olejem Beskidzkim i smażymy na bardzo rozgrzanym grillu. Temperatura w środku mięsa musi osiągnąć 54°C – sprawdzamy to termometrem. Całość podajemy z sosem pieczeniowym.

WSKAZÓWKA: By danie wyszło idealnie, zadbaj o wysokiej jakości mięso! Najlepsza będzie wołowina sezonowa ze sprawdzonego źródła.

Powrót