Krewetki grillowane z cukinią i olejem z rukoli

Składniki:

  • krewetki (rozmiar 16/20 sztuk na kilogram) 10 szt
  • cukinia 6 plastrów
  • czosnek 3 ząbki
  • sok z połówki cytryny
  • cukier, sól, pieprz
  • rukola 50 g
  • olej Beskidzki 150 ml
  • Olej z rukoli

 

Sposób przygotowania:

100 ml oleju Beskidzkiego miksujemy razem z rukolą i kilkoma kroplami cytryny, następnie przecedzamy przez bardzo drobne sito i doprawiamy solą i pieprzem.

Cukinię grillujemy smarując wcześniej delikatnie olejem. Krewetki obsmażamy z dwóch stron po minucie razem z czosnkiem i cytryną. Doprawiamy cukrem, pieprzem i solą.

Krewetki układamy na cukinii i i polewamy olejem z rukoli. Dekorujemy listkami rukoli.

Powrót