Jajka faszerowane z chorizo, jalapeno i cheddarem W. Harapkiewicza

Ciekawa propozycja na wielkanocną przekąskę od Wojciecha Harapkiewicza.

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g kiełbasy chorizo
  • 10 plastrów papryki jalapeno
  • 2 łyżki domowego majonezu na oleju Beskidzkim
  • 20 g sera cheddar – startego na małych oczkach
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka kroimy na połówki, wyciągany żółtka do miseczki.

Kiełbasę kroimy w cienkie plastry i następnie w kostkę.

Papryczki kroimy w bardzo drobną kostkę.

W miseczce rozgniatamy żółtka i łączymy z pozostałymi składnikami. Nadziewamy białka od jajek.

Opcjonalnie dekorujemy plastrem chorizo i startym serem na górze. Kiełki rzeżuchy są idealnym wykończeniem tej potrawy.

Powrót