Kaszanka panierowana z kaparowym sosem z jalapeno

Kaszanka w panierce to dobry element do drugiego dania lub oryginalna przekąska. Dodatek ostrego sosu kaparowego z jalapeno dodaje daniu nieco orientalnego wyrazu.

Składniki:

  • kaszanka 0,5 kg
  • cebula 3 szt
  • olej Beskidzki
  • majeranek
  • panierka panko
  • jajko 2szt
  • majonez 100 gr
  • kapary 30 gr
  • papryczka jalapeno 20 gr
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Kaszankę wyciągamy z flaka. Cebulę kroimy drobno i smażymy na złocisty kolor na oleju Beskidzkim. Cebulę mieszamy z kaszanką i majerankiem, następnie formujemy kulki, panierujemy w jajku i panko.

Całość smażymy na głębokim tłuszczu w oleju Beskidzkim i podajemy z siekanym szczypiorkiem oraz sosem kaparowym z jalapeno.

Sos

Papryczkę jalapeno, kapary i majonez miksujemy na gładką masę.

Powrót