Fasolkowe spaghetti z sezamem

Pomysł na nietypowe letnie spaghetti.

Składniki:

  • 300 g żółtej fasolki
  • 200 g makaronu spaghetti
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 2 duże łyżki białego sezamu
  • 2 łyżki oleju Beskidzkiego
  • 2 łyżki Beskidzki Culinary
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól, pieprz, czosnek

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju Beskidzkiego. Fasolkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Sezam prażymy na suchej patelni przez kilka minut do zarumienienia. Następnie na patelni rozpuszczamy Beskidzki Culinary, przez 30 sek podsmażamy 2 posiekane ząbki czosnku. Po chwili dorzucamy makaron, fasolkę oraz kurkumę. Całość smażymy przez kolejne 3-4 minuty. Pod koniec podlewamy całość 2 łyżkami sosu sojowego i posypujemy uprażonym sezamem.

Powrót