To bardzo proste i szybkie danie wegetariańskie, które możesz zaserwować na przystawkę, a z innymi dodatkami stworzy cały obiad.

 

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 mały kalafior
  • 2 duże pieczarki
  • sałata strzępiasta
  • sól, pieprz
  • Beskidzki Culinary - masło klarowane z olejem rzepakowym

Sposób przygotowania:

Kalafior oraz pieczarki dokładnie myjemy. Kalafior w całości kroimy na plastry o grubości 2 cm. To samo robimy z pieczarkami. Na patelni rozgrzewamy Beskidzki Culinary i smażymy kalafior na średnim ogniu z obu stron po około 3 - 4 minuty. Pieczarki smażymy po około 1 - 2 minut po obu stronach. Podczas smażenia solimy warzywa. Podajemy z sałatą i sosami.

 

Wypróbuj - domowy sos czosnkowy

powrót