Delikatna ryba podkreślona chrupiącą ziołową skórką zasmakuje całej rodzinie. Dodatek grillowanej ośmiornicy zachwyci smakoszów owoców morza.
Składniki:
- filet z tilapii 2 szt
- olej Beskidzki 50ml
- Beskidzki Culinary 3 łyżki
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- gotowana ośmiornica
- kolorowe liście sałat i ziół według uznania
- bułka tarta 100 gr
- dwa ząbki czosnku
- koper
Zielona chrupiąca skórka:
Bułkę tartą miksujemy razem ze szczypiorkiem, koperkiem, czosnkiem oraz Beskidzkim Culinary, doprawiając solą i pieprzem.
Filet z tilapii smarujemy delikatnie olejem Beskidzkim. Układamy na blaszce skórą do dołu, a na rybę układamy kruszonkę ziołową. Całość pieczemy 180 stopni około 10 do 15 minut
Ośmiornice smażymy około 3 minuty z każdej strony, następnie układamy na sałatach i doprawiamy cytryną i przyprawami.
Całość układamy na talerzu.