Pomysł na nietypowe letnie spaghetti.
Składniki (na 4 porcje):
- 300 g żółtej fasolki
- 200 g makaronu spaghetti
- ½ łyżeczki kurkumy
- 2 duże łyżki białego sezamu
- 2 łyżki oleju Beskidzkiego
- 2 łyżki Beskidzki Culinary
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól, pieprz, czosnek
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju Beskidzkiego. Fasolkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Sezam prażymy na suchej patelni przez kilka minut do zarumienienia. Następnie na patelni rozpuszczamy Beskidzki Culinary, przez 30 sek podsmażamy 2 posiekane ząbki czosnku. Po chwili dorzucamy makaron, fasolkę oraz kurkumę. Całość smażymy przez kolejne 3-4 minuty. Pod koniec podlewamy całość 2 łyżkami sosu sojowego i posypujemy uprażonym sezamem.