Kaszanka w panierce to dobry element do drugiego dania lub oryginalna przekąska. Dodatek ostrego sosu kaparowego z jalapeno dodaje daniu nieco orientalnego wyrazu.
Składniki
- kaszanka 0.5 kg
- cebula 3 szt
- olej Beskidzki
- majeranek
- panierka panko
- jajko 2szt
- majonez 100 gr
- kapary 30 gr
- papryczka jalapeno 20 gr
- szczypiorek
Kaszankę wyciągamy z flaka. Cebulę kroimy drobno i smażymy na złocisty kolor na oleju Beskidzkim. Cebulę mieszamy z kaszanką i majerankiem, następnie formujemy kulki, panierujemy w jajku i panko.
Całość smażymy na głębokim tłuszczu w oleju Beskidzkim i podajemy z siekanym szczypiorkiem oraz sosem kaparowym z jalapeno.
Sos
Papryczkę jalapeno, kapary i majonez miksujemy na gładką masę.