Wegańska kapusta 

Kapusta włoska siekana ok. 300g

Olej Beskidzki 5 łyżek

Cebula 2 sztuki

Imbir łyżka, posiekany

Sos kimchi do smaku

Czosnek 2 ząbki

Sos sojowy 2 łyżki

Cukier łyżka

Przesmażamy cebule, dokładamy kapustę i resztę składników. Całość przesmażamy aż do lekkiej karmelizacji.

Sałatka z pieczarkami i orzechami nerkowca

Żółty pomidor 2 sztuki

Nerkowiec 40g

Pieczarki 3 sztuki

Cukinia 1/2 sztuki

Czerwona papryka chili 1 sztuka

Olej Beskidzki 4 łyżki

Świeża kolendra do smaku

Ocet ryżowy 3 łyżki

Cukier trzcinowy 2 łyżki

Pieczarki i cukinie kroimy w cieniutkie plasterki. Pomidora w cząstki, a orzechy nerkowca lekko podprażamy. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy, a na samym końcu dodajemy olej Beskidzki.

powrót