Wegańska kapusta
Kapusta włoska siekana ok. 300g
Olej Beskidzki 5 łyżek
Cebula 2 sztuki
Imbir łyżka, posiekany
Sos kimchi do smaku
Czosnek 2 ząbki
Sos sojowy 2 łyżki
Cukier łyżka
Przesmażamy cebule, dokładamy kapustę i resztę składników. Całość przesmażamy aż do lekkiej karmelizacji.
Sałatka z pieczarkami i orzechami nerkowca
Żółty pomidor 2 sztuki
Nerkowiec 40g
Pieczarki 3 sztuki
Cukinia 1/2 sztuki
Czerwona papryka chili 1 sztuka
Olej Beskidzki 4 łyżki
Świeża kolendra do smaku
Ocet ryżowy 3 łyżki
Cukier trzcinowy 2 łyżki
Pieczarki i cukinie kroimy w cieniutkie plasterki. Pomidora w cząstki, a orzechy nerkowca lekko podprażamy. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy, a na samym końcu dodajemy olej Beskidzki.