SKŁADNIKI

sum 230g

kurki, koźlaki 100g 

kolorowe sałaty

Beskidzki Culinary

wędzony zielony majonez

 

Wędzony majonez - SKŁADNIKI

250ml oleju

1 jajko

łyżka musztardy

łyżka białego octu winnego

łyżka soku z cytryny

sól pieprz

 

Olej Beskidzki wkładamy do płaskiego naczynia i wsadzamy do wędzarni. Beskidzki bardzo dobrze wchłania smak dymu wędzarniczego. Na bazie podwędzonego oleju robimy majonez. Wlewamy musztardę̨, cytrynę̨, jajko, ocet winny, sól i pieprz. Blendujemy powoli wlewając podwędzony olej aż do osiągnięcia gęstej konsystencji majonezu. Na koniec dodajemy posiekany lubczyk i pietruszkę̨ dla podbicia smaku i osiągnięcia zielonego koloru.

Suma smażymy na małym ogniu na Beskidzkim Culinary. Duże grzyby siekamy i także podsmażamy. Całość́ dekorujemy kolorowymi sałatami z winegretem i wędzonym majonezem.

powrót