Kopytka buraczane
Ziemniaki ugotowane zmielone (bez wody) 1kg
-mąka pszenna 150 gr
-mąka ziemniaczana 100 gr
-średniej wielkości burak ugotowany i zmielony - szt
-sól pieprz do smaku
Całość szybko wyrabiamy formujemy kopytka ,obgotowujemy i hartujmy w zimnej wodzie.
Seler konfitowany
Seler kroimy w grube plastry i nacieramy solą morską i układamy w naczyniu żaroodpornym
Następnie zalewamy olejem Beskidzkim i pieczemy w 130 stopniach od 45 minut do godziny.
Nowalijki
Dowolne kolorowe młode warzywa obgotowujemy w osolonej widzie i hartujemy w zimnej żeby były chrupiące.
Beskidzki olej szczypiorkowy
100 gram oleju Beskidzkiego
100 gram szczypiorku
Całość mocno miksujemy i przecedzamy przez gęste sito lekko solimy .
Polewamy ciepłe warzywa i kopytka.