Kopytka buraczane

Ziemniaki ugotowane zmielone (bez wody) 1kg

-mąka pszenna 150 gr

-mąka ziemniaczana 100 gr

-średniej wielkości burak ugotowany i zmielony - szt

-sól pieprz do smaku

Całość szybko wyrabiamy formujemy kopytka ,obgotowujemy i hartujmy w zimnej wodzie.

Seler konfitowany

Seler kroimy w grube plastry i nacieramy solą morską i układamy w naczyniu żaroodpornym

Następnie zalewamy olejem Beskidzkim i pieczemy w 130 stopniach od 45 minut do godziny.

Nowalijki

Dowolne kolorowe młode warzywa obgotowujemy w osolonej widzie i hartujemy w zimnej żeby były chrupiące.

Beskidzki olej szczypiorkowy

100 gram oleju Beskidzkiego

100 gram szczypiorku

Całość mocno miksujemy i przecedzamy przez gęste sito lekko solimy .

Polewamy ciepłe warzywa i kopytka.

powrót