SKŁADNIKI
4 mocno dojrzałe banany
2 jajka
5 łyżek oleju Beskidzkiego
1 szklanka mleka
garść posiekanych daktyli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki posiekanej żurawiny lub innych ulubionych bakalii i orzechów
1,5 szklanki mąki orkiszowej lub innej pełnoziarnistej
1,5 szklanki płatków owsianych górskich
szczypta soli
2 jajka
5 łyżek oleju Beskidzkiego
1 szklanka mleka
garść posiekanych daktyli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki posiekanej żurawiny lub innych ulubionych bakalii i orzechów
1,5 szklanki mąki orkiszowej lub innej pełnoziarnistej
1,5 szklanki płatków owsianych górskich
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
3 banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy proszek do pieczenia, sól, jajka, olej, daktyle, cynamon, mleko i posiekane bakalie.
Mieszamy i dodajemy mąkę i płatki owsiane. Ponownie mieszamy do połączenia się składników.
Ciasto umieszczamy w keksówce, ozdabiamy pozostałym bananem.
Pieczemy ok 1 godzinę w temp. 180 stopni.
Mieszamy i dodajemy mąkę i płatki owsiane. Ponownie mieszamy do połączenia się składników.
Ciasto umieszczamy w keksówce, ozdabiamy pozostałym bananem.
Pieczemy ok 1 godzinę w temp. 180 stopni.