SKŁADNIKI:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 8 dużych pieczarek ( pokroić na ćwiartki)
- 2 cebule ( pokroić na ósemki)
- 1 czerwona papryka ( pokroić na kawałki)
- Patyczki do szaszłyków około 6 sztuk, jeśli są drewniane namoczyć w wodzie przez 30 minut.
Marynata:
- ¼ szklanki oleju Beskidzkiego,
- 2 ząbki czosnku,
- pieprz, sól
- starty imbir (około 1 łyżeczka)
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki.
PRZYGOTOWANIE:
Mięso, boczek pokroić na kawałki o wielkości 1x1 cm.
Składniki na marynatę wymieszać, można zblendować na jednolita masę.
Mięso zamarynować na co najmniej 1 godzine.
Po zamarynowaniu mięsa nabijać je na patyczki na przemian z cebula, pieczarkami i papryka.
Rozgrzać grill i usmażyć z każdej strony.