Ponieważ indyk jest mięsem chudszym, burger z nim w roli głównej jest bardziej dietetyczny. Ten przepis polubią zarówno dzieci, jak i osoby dbające o linię.
Składniki:
- 400 g mięso mielone z indyka
- 1 jajko
- łyżka musztardy
- 1 cebula
- 2 łyżki olej Beskidzki
- sól
- pieprz
- okrągłe bułki
- pomidory
- ser żółty
- sałata
Do miski wrzucić mięso, drobno posiekaną cebulę, jajko, musztardę, olej i przyprawy. Wymieszać i uformować okrągłe kotleciki. Grillować ok. 4 minuty z każdej strony.
W międzyczasie przygotować dodatki – pomidory, ser, sałatę. Przygotować sos czosnkowy (zobacz przepis).
Złożyć burgera.
WSKAZÓWKA: Danie można podać z grillowanymi batatami (zobacz przepis).