Szybkie do wykonania danie idealne do zabrania na lunch do pracy.
Składniki;
- olej Beskidzki
- szpinak według uznania
- cebula 1/2 szt
- prosciutto crudo 2 plastry
- ziemniak gotowany kostka 100 gram
- dojrzewający ser owczy 50 gram
- antrykot wołowy 250 gram
- balsamico, sól, pieprz
- brokuł 50 gram
- boczniaki 3 szt
- pietruszka siekana 1 łyżka
- sezam 1 łyżka
Na rozgrzanym oleju Beskidzkim usmażyć antrykot. Po chwili dodajemy cebulę, brokuł, pokrojone grzyby, gotowanego ziemniaka. Doprawić solą, pieprzem, balsamico, pietruszką i sezamem. Pod koniec smażenia dołożyć szynkę, szpinak i ser.
PS. Danie jest bardzo szybkie do wykonania. Należy tylko przestrzegać kolejności. Można również zmniejszyć ilość składników, a potrawa będzie równie smaczna.