Pyszna i zdrowa zupa na wiosenny obiad.
Składniki:
- 3 młode marchewki
- ¼ młodej kapusty
- 3 młode ziemniaki
- ok. 100 g fasolki szparagowej
- 2 cebulki dymki
- ok. 1,5 l bulionu
- kilka różyczek kalafiora
- koperek
- 1 łyżka Beskidzki Culinary
- 2 rzodkiewki
- sól, pieprz
Dymkę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać Beskidzki Culinary i dodać cebulkę. Gdy będzie złota, dolać bulion i pozostawić do zagotowania.
W międzyczasie pokroić marchewkę i ziemniaki w kostkę, pokroić w nieduże słupki fasolkę, rozdzielić kalafior na małe różdżki oraz poszatkować kapustę.
Po zagotowaniu bulionu dodać w pierwszej kolejności marchew i ziemniaki, a po kilku minutach pozostałe warzywa. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut.
Poszatkować koperek i szczypior. Pokroić rzodkiewkę w cienkie plasterki.
Gotową zupę nalać do talerzy i udekorować zieleniną oraz rzodkiewką.