SKŁADNIKI:
- ok 400 g ugotowanej fasoli, np. typu JAŚ
- 3 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- puszka pomidorów
- 2-3 garści szpinaku lub jarmużu
- 0,5 l bulionu
- suchy chleb
- parmezan
- sól, pieprz
- Beskidzki Culinary do smażenia
Na 2-3 łyżkach Beskidzkiego Culinary podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, dodać sól i pieprz i smażyć kilka minut.
Przełożyć warzywa do dużego garnka z bulionem, dodać fasolkę i puszkę pomidorów, gotować ok, 15, na koniec gotowania dodać szpinak lub jarmuż.
Podawać z grzankami posypanymi parmezanem.